http://www.colorage.nl/index.html

The art of dressing

Imago advies & Personal shopping

Navigation

Wat klanten zeggen over Colorage / Karin Frenay
„Ik vind Karin een enorm inspirerende persoonlijkheid die voor mij echt het verschil maakt. Kritisch maar altijd vertrekkend vanuit mijn persoonlijke waarden. Ik voel bij Karin echt dat zij zich oprecht inzet hoe ik het beste in mijn kracht kan komen te staan. De uitstraling laten aansluiten bij mijn persoonlijkheid. Ik vond het een eye opener en een leerzaam traject waarin we heel plezierig hebben samengewerkt. En nog samenwerken...... „ W. Freriks, Bloemendaal, November 2014
„In een kledingwinkel weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen; meestal loop ik er net zo snel uit als ik er in loop. Karin heeft mij geholpen om er mijn weg te vinden. Met haar hulp heb ik een garderobe samengesteld die bij mij past en waardoor ik er zowel zakelijk als privé goed uitzie. En belangrijker: mij er ook goed bij voel.”
K. Oostlander, Overveen, November 2014“Karin is is een prettig persoon met een professionele houding, die zich goed kan verplaatsten in wat je wil. Ze probeert duidelijk mee te denken, gebruikt veel voorbeelden en leert je al snel de basis van styling. Ik ben een halve dag met Karin op stap gegaan om een uitgebreidere outfit voor mijn professie als huisarts aan te schaffen en dat is duidelijk gelukt. Ik ben er zeer gelukkig mee en zal vaak gebruik maken van haar expertise. Een aanrader !!"
Andre van Loenen, Bloemendaal, November 2012
http://www.huisartskliniek.nl/huisartskliniek-zaandam"Ik heb Karin gevraagd mij te helpen bij het op orde brengen van mijn garderobe. Na twee shopsessies (voorjaar en najaar) zijn we setjes gaan maken van mijn oude en nieuwe kleding. Ik heb nu combinaties die super staan en die ik zelf nooit bedacht kon hebben. Karin ziet goed wat je wel en niet staat en ze geeft op een goede, niet dwingende wijze kledingadvies. Ik begin door haar de lol in te zien van het combineren van kleuren en verschillende stoffen. Een echte aanrader!"
Janneke Mulders, Leiden, Oktober 2012"Ik vroeg Karin Frenay, Imago-Styling-Kleuradvies om raad toen ik én een overvolle kledingkast had, niets had om aan te trekken en een eigen bedrijf was gestart. Zij liet mij met een nieuwe blik naar mijn eigen garderobe kijken en zocht combinaties, die passend waren bij mijn werk, waarin ik ‘beslist, doch vriendelijk’ overkom en mezelf heel erg in thuis voel. Bovenal is Karin een liefdevol mens.”
Maaike van der Ster, Overveen,
http://www.ster-onderwijsondersteuning.nl/ , Oktober 2012


Kleuren en kleren met Karin

Shoppen met Karin is leuk en prettig! Ze kijkt goed naar de kleuren en kleren die je mooier maken. Ik ben single en wil leuke mannen ontmoeten (wat doe ik aan?) en ik zoek opdrachten als tekstschrijver (hoe wek ik vertrouwen bij een nieuwe opdrachtgever?). Ook vonden we die woensdagochtend een perfecte outfit voor mij als ik ga dansen.Voor meerdere (sei)zoenen vond ik fraaie kleren bij de tweedehandswinkel Stijlloods in Haarlem. Een aanrader want je komt met veel aparte kleren thuis voor een gering bedrag. Omdat ik een tienritten kaarten bij Karin heb aangeschaft vorig jaar kan ik in maart of april ook nog een kleurenanalyse laten doen (hoewel ik eigenlijk al weet dat blauw mij mooier maakt). Natuurlijk weet je zelf eigenlijk wel wat je goed staat maar dat je nog beter voor de dag kunt komen, is toch fantastisch!?
Karin Wissenburg, Haarlem,
www.karinwissenburg.nl“Karin is een goede coach. Ik herken veel in haar aanpak. Goed om dat zelf weer een keer te ondergaan; je zou zomaar kunnen vergeten hoe lastig het is om te veranderen. Karin haalt je heel rustig uit je comfort zone, analyseert wat bij je past. schetst je lonkende nieuwe perspectieven. Ze verandert je niet, ze laat je anders kijken.  En het resultaat is er naar. Ik voel me thuis in mijn nieuwe outfits en Ik ben er erg blij mee.”
Jeannet Kant, Alkmaar, (management) coach / adviseur www.k-ca.nl"Het leuke van de manier van werken van Karin is dat zij zich goed in je verdiept en probeert te achterhalen wat je wilt uitstralen als persoon. Ik was daardoor verrast, omdat ze me bijvoorbeeld liet zien dat de kleur (knal)rood wel heel fris en goed staat bij mij, maar ook een afstand kan scheppen wat niet in alle situaties gewenst is. Het samen shoppen is niet alleen gezellig, maar ook doelgericht omdat ze precies weet waar voor jou de geschikte kleding hangt. Je slaagt altijd met haar!"
Pascale Hendriks, Haarlem, Oktober 2011‘Karin Frenay voegt iets toe. Ze laat me zien op welke manier en door welke kleuren mijn eigen IK het best tot zijn recht komt. Door hulp van Karin haal ik het beste uit mijn kledingkast en  weet ik op elk moment wat voor die gelegenheid de beste outfit is.’

Joke Boon, Amsterdam
www.boonappetite.nl Oktober 2011“Karin helped me to create my personal style as a business coach. How to look my best, what colours (not) to wear, how to dress. What to buy to complete my wardrobe. The session was fun and very valuable for me.”
April 2011
Tetsiea Blijham, http://www.gevoelvoorzaken.nl/ , Haarlem“Karin heeft mij overtuigd dat zij als personal shopper de investering dubbel en dwars waard is! Met plezier, enthousiasme, inlevingsvermogen en haar kritische blik heeft ze mij in een korte shopsessie geholpen bij het anders kijken naar mezelf en mijn garderobe. Ik heb er nog steeds plezier van!”
April 2011
Marjolein van Braams MorrisKarin heeft mij veel geleerd: niet alleen over Kleur- en Stijl, maar zij heeft mij ook geleerd op een andere manier naar mijzelf te kijken. Na een shoppingsessie van enkele uurtjes ben ik zelfs een hele wintergarderobe rijker. Stuk voor stuk met artikelen die ik zelf in eerste instantie niet gekozen had. Karin liet mij zien dat ze prachtig staan en hoe ze gecombineerd kunnen worden. Echt een aanrader. Ik weet nu wat ik voortaan kan kopen en weet zeker dat er een stuk minder ongedragen miskopen in mijn kast zullen hangen. Bedankt Karin!
Leonoor - Velsenbroek
Ik kwam via een familielid terecht bij Karin. In mijn persoonlijke leven had ik een nieuw begin nodig, en alleen een nieuw kapsel bleek niet genoeg; ik wilde ook een nieuwe start maken met mijn kleding. Eens een keer heel anders en me daardoor beter gaan voelen.
Hoewel een styliste me eigenlijk meer iets voor filmsterren en tv-persoonlijkheden leek, voelde ik me bij Karin meteen thuis, zelfs in mijn oude spijkerbroek. (Ik had een beeld van een mevrouw op naaldhakken en met rode nagellak die eer zelf helemaal eng perfect uitzag. Gelukkig ziet ze er gewoon uit zoals iemand die mijn vriendin had kunnen zijn. Niet iemand om je onzeker bij te voelen dus.)
Ze laat je zien hoe je er ( met elke figuur en op elke leeftijd) heel leuk uit kunt zien; dit doet ze op basis van foto's en theoretisch materiaal maar ook door met je voor de spiegel te gaan staan en samen je hele klerenkast door te nemen. Na anderhalf uur snapte ik opeens waarom ik bepaalde kleren nooit droeg en waarom andere kleren me zo goed staan. Voortaan weet ik ook zelf waar ik op moet letten als ik kleren koop. Het winkelen met Karin was een genot; ze struint de hele winkel af, laat alle verkoopsters voor je rennen en je voelt je even een celebrity! Zelf hoef je alleen maar te passen en ja of nee te schudden. Zij adviseert en is zelf ook heel eerlijk; als het toch niet 100% goed staat: niet nemen !
Ik ging naar huis met kleren die ik , als ik alleen was gaan shoppen, nooit in eerste instantie zou hebben uitgekozen. Maar toen ik ze aanzag was ik overtuigd.
Mijn kast is een stuk leger dan een maand geleden, maar dat wat er in hangt wordt veel en in diverse combinaties gedragen.
Ik raad het al mijn vriendinnen aan !
Daphne , Amstelveen

De meeste klanten van Karin Frenay zijn vrouw, ik niet. Ik voelde me ook onwennig toen ik als 55-jarige twijfelaar het internet op ging voor assistentie bij mijn garderobe. Ik ben vrijgezel en word geregeld geassisteerd bij het kopen van kleren door vriendinnen of dochter. Maar ik wilde graag professionele assistentie. Mijn vraag aan Karin: Ik wil graag verzorgd overkomen.
Ik ben op haar site afgegaan. En ook het verdere contact was heel prettig. In de eerste les leerde ze me hoe naar kleuren en kleurcombinaties te kijken. Wat past bij elkaar en wat niet? En wat past het best bij mij? Ik kreeg een duidelijk inzicht, vooral ook van mijn mannelijk onvermogen. 
Een week later zijn we gaan 'shoppen'. Dat is misschien wel mijn meest verzwegen nachtmerrie. Maar het viel alles mee. Karin wist precies in welke winkel we wat zochten. Na drie uur, 5 kledingwinkels en 2 keer koffie had ik een helemaal nieuwe garderobe.
Nu, drie weken later, kwam ze langs en inspecteerde ze de kledingkast en gaf strijktips. Nog vier dingen weggegooid. Ze maakte foto's die mij herinneren aan wat bij elkaar past. Ik ben veel wijzer geworden. En ik zie er veel beter uit. Dank je Karin.
Max Sipkes, Haarlem“Karin helpt je opnieuw met een open blik naar je zelf te kijken en creëert vol passie en enthousiasme nieuwe mogelijkheden om jezelf beter tot uiting te laten komen. Het is een feestje om je door haar te laten adviseren over stijl en kleur, de kunst van het combineren en over het shoppen in eigen kledingkast!”
Anne Elsen ,
http://www.elsenmilieuadvies.nl/ , Haarlem


Twee hele leuke uren, waarin je alle aandacht hebt van Karin. Je vult van tevoren een vragenlijst in over hoe je nu naar jezelf kijkt, wat je zou willen veranderen en vooral hoe je er uit wilt zien op bepaalde gelegenheden – bijvoorbeeld een acquisitiegesprek. Ze laat de werking van kleuren zien, met behulp van een kleine presentatie. Terwijl je daarnaar kijkt, krijg je allerlei suggesties voor de kleuren die je zelf kunt gebruiken om je zakelijk goed te presenteren. Tot slot bespreek je kledingsetjes die je zelf hebt meegebracht. Een hele onthulling: alles wat ik bij me had, was niet zakelijk!
Door haar advies realiseer ik me nu pas dat het goed is om naar het geheel van je kleding te kijken, van oorbellen tot en met schoenen. Alles heeft immers invloed op hoe je eruit ziet en op de indruk die je maakt en wilt maken. Dat kleur daar heel bepalend in is, is me heel duidelijk geworden!
Lotje Eikelboom, Velsen-Zuid
http://www.colorage.nl/index.html